Coworking Café – Új időszámítás kezdődik a számlázásban!

Az Esernyős új sorozatában kis- és középvállalkozások számára mutat be a mindennapi üzletvezetésben is használható tippeket, gyakorlati példákat, sikeres megoldásokat. Tartson velünk és ismerje ki magát Ön is az üzleti világban!

Első alkalommal, május 7-én, hétfőn 10.00 órakor  az online számla adatszolgáltatással – azaz a hétköznapokban elterjedt nevén, az e-számlákkal – kapcsolatos tudnivalókról tart szakmai előadást Kiss József, a kiterjedt ügyfélkörrel rendelkező Bergmann Könyvelő Iroda szakmai igazgatója. Ez a téma mindenkit érint, aki számlát ad!

A 2018-as év egyik legnagyobb horderejű adójogi változása a július 1-től hatályba lépő tételes adatszolgáltatási kötelezettség a kiállított számlákról. Az online pénztárgépek és az EKÁER bevezetése után ez a következő lépés, amelynek segítségével az adóhatóság minél több ellenőrzésre alkalmas adatot gyűjt be kötelezően a vállalkozásoktól. Minderre érdemes előzetesen felkészülni a vállalkozásoknak, ebben nyújt segítséget a Coworking Café előadása.

Részletesen megismerhetővé válik a jogszabályi háttér, különös tekintettel arra, hogy milyen követelményeknek kell megfelelniük a kibocsátott számláknak. Szó lesz arról, hogy mely vállalkozásnak, mikor, mivel és milyen adatokat kell szolgáltatnia, valamint hogyan tudnak a vállalkozók eleget tenni a regisztrációs kötelezettségüknek, kell-e egyáltalán mindenkinek regisztrálnia. Sorra vesszük, hogy milyen változásokat indukálhat az adatszolgáltatás a könyvelők és a vállalkozások munkakapcsolatában, valamint hogyan érdemes kihasználni az online számla tesztportál előnyeit, illetve az adatszolgáltatás egyéb felhasználási lehetőségeit. Gyakorlati példaként több lehetséges ellenőrzési típust is meg lehet ismerni, melyek alkalmazását az online számla adatszolgáltatás lehetővé teszi. Végezetül a résztvevők választ kapnak az előzetesen írásban és a helyszínen feltett kérdéseikre.

Belépődíj: 1.000 Ft

Helyszín: Esernyős, Szindbád Rendezvénytér – 1033 Budapest, Fő tér 2.

Időpont: Május 07. Hétfő 10.00

Kapcsolat: az e-számlával kapcsolatos előzetes kérdéseiket Szabó Krisztina munkatársunknak írják meg a szabo.krisztina@esernyos.hu e-mail címen